Съвети при обзавеждане и организиране на баня

Съвети

Съвети при обзавеждане и организиране на баня

Банята е едно от най-важните помещения за всеки дом. Тя може да съдържа различни аксесоари и да се ползва за повече от една цел. Например, някои бани разполагат единствено с душ и са подходящи само за къпане. Други се състоят от душ кабина, джакузи и/или вана, и/или включващи тоалетна чиния.

Въпрос на вкус, желания и оптимално използване на налично пространство.

В зависимост от това какво ще има във вашата баня се определят и необходимите аксесоари, които ще ви трябват, за да се чувствате комфортно в нея и да имате нужните удобства, когато я използвате.

Нека вземем за пример една доста популярна подредба за баня, включваща наличие на душ, вана, мивка с шкаф, моноблок, състоящ се от тоалетна чиния, казанче и четка за почистване.

Когато поставите избраните от вас плочки за стените и пода, както и осветлението, в комбинация с гореизброените неща, следва да определите и нужните аксесоари.

На първо място ще ви е нужна закачалка за хавлия. Ние от BathBG предлагаме единични или двойни закачалки, но всъщност, специално за хавлия, по-удобно е използването на единична или двойна пръчка за хавлия, което позволява по-добро разположение на вашата кърпа или кърпи. А типични закачалки също биха били от полза, но по-скоро за дрехи.

Наред с мивка и шкаф, традиционно трябва да е налично и огледало. Примерни огледала, пригодени специално за баня с различни размери и форми, изработени от кристал – можете да откриете при нас, в BathBg.com.

Добре е да разполагате с поставка за сапун и етажерка за шампоани, душ гелове и други подобни.

При поставянето на аксесоари обикновено е необходимо да се пробиват дупки, за да се закрепят за стената. С помощта на лепило Kapitan (което ще откриете в нашите категории Modern & Classic), обаче, не е нужно да го правите! С негова помощ можете да залепяте аксесоарите ви за стената, така че да не се налага да я наранявате.